Виробнича практика студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

У студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» щоліта традиційно проходить виробнича практика, метою якої є вивчення діяльності підприємств ресторанного бізнесу, їх інфраструктури, меню, методів і форм обслуговування.

Цього року хлопці проходять практику в таких закладах: ресторан «Лондонська», Wellness SPA преміум класу, «Формула», «Ле Гранд кафе Брістоль», клуб-готель «М1» (ресторан Р1), «Олександрівський», «Будапешт» і ряд інших.

Ці заклади, по праву, можна назвати найкращими в місті. Деякі з них: «Лондонська», «Брістоль» мають цікаву історію, зняті в багатьох фільмах, їх відвідували всесвітньо відомі особистості: А. Чехов, І. Айвазовський, С. Єсенін, А. Дункан, Т. Драйзер, Р. Л. Стівенсон, а також сучасні зірки Ж. К. Ван Дамм, К. Деньов, Майкл Лі, Armin van Bureen, Ф. Кіркоров, О. Винник, О. Сумська та багато інших.

Серед сучасних ресторанів варто виділити «Будапешт», власником і бренд-шефом якого є Андрій Дром. Андрій Дром - входить в десятку кращих шеф-кухарів України. Андрій працював і стажувався в Москві, Парижі з мішленівських кухарями і шеф-кондитерами. У його багажі сотні авторських рецептів, які підкорили серця гостей і самих примхливих критиків;
- клуб-готель «М1» (ресторан Р1), меню для якого розробив Том Кетлі, кухар, який має зірку Мішлен, що працює в одному з найпопулярніших ресторанів Лондона «Ottolenghi»;
-Wellness SPA преміум класу «Формула», який знаходиться в серці Одеси біля Оперного театру. Це заклад, який надає комплекс послуг для людей, які ведуть здоровий спосіб життя: фітнес-кафе здорового харчування, басейн, фітнес-зал, баня, масаж і т.д.

Нашим практикантам адміністрація закладу дозволила безкоштовно користуватися послугами комплексу, а студента Майданика Руслана, який показав себе старанним і старанним працівником, вже включили в штат і нараховують заробітну плату, що є хорошою мотивацією.
До речі, наш минулорічний випускник, Михайлов Руслан, після проходження практики запрошений працювати кухарем гарячого цеху в ресторані «Ле Гранд кафе Брістоль», крім того, недавно з нами зв'язався HR-менеджер клуб-готелю «М1» з проханням надати їм одного з наших студентів , що проходили у них практику, на посаду кухаря з вельми гідною заробітною платою.

Таким чином, можна відзначити, що виробнича практика дуже важливий елемент в отриманні вищої освіти. І наш коледж готує професійних кадрів, яким пропонують працевлаштування ще зі студентських років.